• Phone: +123-456-7890
  • Mailus@Themename.com
  • 201 Creative St, NY 10021, USA

Amikor 2008-ban a Kosztolányi Dezső műveinek kritikai kiadásával foglalkozó kutatócsoportok a forrásgyűjtést elkezdték, még nem volt érzékelhető, hogy mekkora adatmennyiséggel kell a későbbiekben dolgozniuk. Ahogy az a kutatás és forrásgyűjtő munka előrehaladtával egyre jobban kirajzolódott, a Kosztolányi-életmű igen nagy hányada különböző periodikákban lelhető fel. Munkánk során átnéztünk számos fővárosi, határon túli, valamint kisebb hányadban vidéki lapokat. Eddig 250 olyan periodikáról tudunk, amelyben megjelent Kosztolányitól írás, de valószínűsíthető, hogy a végső szám ennél jóval nagyobb lesz. Az eddig eredményekből állítottuk össze a Forrásjegyzék első hat kötetét, amely 11 000 tételt tartalmaz.

Kosztolányi publikálási gyakorlatát megismerve jutottunk arra a következtetésre, hogy ahhoz, hogy a maga teljességében látható legyen egy-egy vers vagy próza publikálási hálózata, adatbázisra van szükség. 2011-ben már felmerült ennek lehetősége, végül a DigiPhil könyvtári rendszere, a KOHA mellett döntöttünk, és 2018-ban megkezdődhetett a tesztelési fázis.

2021-től a projekt újraindult, az elsődleges cél az, hogy a Forrásjegyzék mind a hat kötetének anyaga felkerüljön a könyvtári rendszerbe.