• Phone: +123-456-7890
  • Mailus@Themename.com
  • 201 Creative St, NY 10021, USA

Régi magyar költők tára 17. századi sorozat – informatizált kiadás

A digitális kiadás kódolását Hernády Judit készítette, a TEI specifikáció megalkotója és a TEI XML kódok szerkesztője Fellegi Zsófia. A digitális kiadás főszerkesztői Palkó Gábor és Fellegi Zsófia. A Régi magyar költők tára (RMKT) című szövegkiadási vállalkozást a Magyar Tudományos Akadémia indította útjára 1877-ben, azokra a még korábbi munkálatokra támaszkodva, amelyek során Toldy Ferenc készítette elő a régi magyar költészet összes emlékének közzétételét. Szilády Áron, Dézsi Lajos és Horváth Cyrill munkájának eredményeként 1930-ig egy középkori kötet (két változatban: eredetileg 1877, átdolgozva 1921) és hét, a 16. századi verses szövegeket tartalmazó kötet jelent meg. Ezután a sorozat hosszú időre abbamaradt, s csak az 1980-as években teremtődtek meg a feltételek a munka újraindításához. Az…

Tovább

Szenci Molnár Albert költői művei

Régi magyar költők tára, XVII. század, 6. kötet

Régi magyar költők tára, XVII. század, 6. kötet: Szenci Molnár Albert költői művei, sajtó alá rendezte Stoll Béla (1971).

Tovább

Rozsnyai Dávid, Koháry István, Petrőczy Kata Szidónia és Kőszeghy Pál versei

Régi magyar költők tára, XVII. század, 16. kötet

Régi magyar költők tára, XVII. század, 16. kötet: Rozsnyai Dávid, Koháry István, Petrőczy Kata Szidónia és Kőszeghy Pál versei, sajtó alá rendezte Komlovszki Tibor és S. Sárdi Margit (2000).

Tovább