• Phone: +123-456-7890
  • Mailus@Themename.com
  • 201 Creative St, NY 10021, USA

Fellegi Zsófia

2016-ban végeztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Digitális Bölcsészet mesterszakán, digitális kultúra specializáción.  2016 és 2020 között a PPKE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskola hallgatója voltam, a disszertációm témája a Digitális filológia Magyarországon. A disszertációm védésének várható időpontja 2022. tavasza. Kutatási területem a digitális filológia és kulturális örökség, valamint a genetikus kritika. 

Palkó Gábor

Palkó Gábor digitális bölcsész és irodalomtörténész. Kutatási területe a digitális filológia és kulturális örökség, az archívumok elmélete, Niklas Luhmann média- és művészetelmélete és a 20. századi magyar irodalomtörténet. Az ELTE BTK TI Digitális Bölcsészet Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, az International Journal of Digital Humanities (Springer) és a DigiPhil.hu főszerkesztője.   Kutatási területek: archívumok elméletei Niklas

Visy Beatrix

Részt vesz az 5. kötet, az 1921 és 1925 közötti periódus verseinek sajtó alá rendezésében, a jegyzetapparátus és a kísérőtanulmányok megírásában.   A Babits-filológiával kapcsolatos eddigi publikációi Részletes szakmai életrajz: https://iti.abtk.hu/hu/munkatarsaink/adatlap/197-visybeatrix   A kutató publikációs listája a képre kattintva érhető el:  

Major Ágnes

Sajtó alá rendezi Babits Mihály verseinek kritikai kiadása 3. kötetét (1910–1915), részt vesz a honlap és a tanulmánykötetek szerkesztésében.   A textológia és a Babits-filológia területén eddig elért eredményei, publikációi Részletes szakmai életrajz: https://iti.abtk.hu/hu/munkatarsaink/adatlap/175-majoragnes   A kutató publikációs listája a képre kattintva érhető el:

Káli Anita

Részt vesz Babits Mihály verseinek kritikai kiadása 4. kötetének (1916–1920) sajtó alá rendezésében és az XML editor szerkesztői keretrendszerének kifejlesztésében.   A textológia és a filológia területén eddig elért eredményei, publikációi Részletes szakmai életrajz: https://iti.abtk.hu/hu/munkatarsaink/adatlap/186-kalianita   A kutató publikációs listája a képre kattintva érhető el:

Bucsics Katalin

A projekt első évében elkészíti a kritikai kiadás első kötetének digitalizációját, részt vesz az XML editor szerkesztői keretrendszerének kifejlesztésében.   A textológia és a filológia területén eddig elért eredményei, publikációi Részletes szakmai életrajz: https://iti.abtk.hu/hu/munkatarsaink/adatlap/177-bucsicskatalin   A kutató publikációs listája a képre kattintva érhető el:

Széchenyi Ágnes

Részt vesz az 5. kötet, az 1921 és 1925 közötti periódus verseinek sajtó alá rendezésében, a jegyzetapparátus és a kísérőtanulmányok megírásában.   A Babits-filológiával kapcsolatos eddigi publikációi Részletes szakmai életrajz: https://iti.abtk.hu/hu/munkatarsaink/adatlap/121-szechenyiagnes   A kutató publikációs listája a képre kattintva érhető el:

Mátyus Norbert

Az NKFIH által támogatott „Babits Mihály verseinek és műfordításainak kritikai kiadása” című projektben Babits Isteni Színjáték-fordításának sajtó alá rendezését végzi. Részt vesz a konferenciák szervezésében és a tanulmánykötetek szerkesztésében.   A Babits- és a Dante-kutatásban eddig elért eredményei, publikációi Részletes szakmai életrajz: https://btk.ppke.hu/karunkrol/intezetek-tanszekek/klasszikus-es-ujlatin-nyelvek-intezete/olasz-tanszek/oktatok-docenti/matyus-norbert A kutató publikációs listája a képre kattintva érhető el:

Kelevéz Ágnes

A Babits-versek kritikai kiadás második kötetét rendezi sajtó alá, mely terveink szerint még 2022-ben megjelenik. A továbbiakban konkrét textológiai problémák megoldása során tanácsaival és szakmai útmutatásával segíti az újabb kötetek kiadását. Ezen kívül részt vesz a konferenciák szervezésében és a tanulmánykötetek szerkesztésében, valamint szaklektori feladatokat is vállal. Végzettség, tanulmányok 1972–1977: ELTE BTK magyar, francia és

Szénási Zoltán

Az NKFIH által támogatott „Babits Mihály verseinek és műfordításainak kritikai kiadása” című projekt vezető kutatójaként koordinálja a kutatócsoport tevékenységét. Emellett sajtó alá rendezi Babits Mihály verseinek kritikai kiadása 4. kötetét (1916–1920). Részt vesz a konferenciák szervezésében, a tanulmánykötetek és a kutatócsoport honlapjának szerkesztésében, valamint szaklektori feladatokat is vállal.   A Babits-kutatásban eddig elért eredményei, publikációi